Wat is natuurdesem?

In de graan korrel bevinden zich van nature gisten en melkzuurbacteriën. In het deeg komen deze bij een bepaalde warmte en vochtigheid tot ontwikkeling en dan wordt koolzuurgas gevormd, wat het brood doet rijzen. Bij vakkundige verwerking van het desem smaakt het brood slechts licht zuur. Desem brood heeft een langer rijsproces dan gist brood, waardoor de voedingsstoffen zich beter mengen en het brood lichter verteerbaar is. In de vergelijking met gist brood is desem brood tevens compacter. Dus zeker een aanrader als u eens op zoek bent naar een brood met een volle en karaktervolle smaak.

Wist u dat

ons natuur zuur desem al meer dan 15 jaar oud is en nog steeds in een zeer goede conditie is ? Dit dankzij de zorgvuldige manier waarop wij het desem verwerken en bewaren

De volgende keer meer over het maken van een eigen natuur zuur desem, want ik krijg de laatste tijd veel vragen over het maken van je eigen natuur zuur desem

Eet smakelijk met vriendelijke groet:

Martin.

inhoud

Volkoren, wat is dat nou eigenlijk?

Wat is natuurdesem?

logo zonnelied meel@martin